Carpet Portugal Project  

ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Σχεδιαστών δομικών έργων

Τα δομικά έργα, τόσο κτιριακά όσο και τεχνικά, ιδιωτικά και δημόσια, αποτελούν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας και έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς συντελεστές. Παράλληλα είναι πεδίο ανάπτυξης της καινοτομίας και απασχολούν μεγάλο αριθμό του εργατικού ? τεχνικού δυναμικού της χώρας μας.

Το σχολείο μας μέσα από την ειδικότητα σχεδιαστών δομικών έργων που προσφέρει, εισάγει τους νέους στον δυναμικό αυτό κόσμο, δίνοντάς τους την δυνατότητα να εργαστούν, με το πτυχίο που παρέχει, σε εταιρίες και επιχειρήσεις του κλάδου ενώ παράλληλα τους προετοιμάζει για την συνέχιση των σπουδών τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ που προσφέρουν ανάλογες ειδικότητες με πολύ σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και κοινωνικής καταξίωσης.

Οι απόφοιτοι του τομέα μπορούν να εργαστούν:

  • Σε γραφεία εκπόνησης μελετών, όπως οικοδομικών έργων, οδοποιίας, αρχιτεκτονικών και τοπογραφικών μελετών ως σχεδιαστές.
  • Σε τεχνικές εταιρίες κατασκευής έργων (εργολαβικά γραφεία δημοσίων και ιδιωτικών έργων) ως σχεδιαστές ή εργοδηγοί.
  • Σε αντιπροσωπείες οικοδομικών υλικών.
  • Σε εργοστάσια παρασκευής σκυροδέματος ή οικοδομικών υλικών.
  • Στις τεχνικές εταιρίες του Δημοσίου (Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, Δήμων, Νομαρχιών, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Πολεοδομία κλπ)
  • Σαν ελεύθεροι επαγγελματίες με δικό τους τεχνικό γραφείο αναλαμβάνοντας την εκτέλεση δημοσίων τεχνικών έργων μικρού προϋπολογισμού μετά τη λήψη εργοληπτικού πτυχίου.

ΕκτύπωσηΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου